Situatieschets
De bijna 7-jarige Boris, die in Frankrijk is geboren, is opgegroeid in een gezin bestaande uit vader, moeder en 2 kinderen. Vanwege echtscheiding en het vertrek van de kinderen naar het buitenland zit Boris nu veel alleen thuis en zijn eigenares vindt dat hij méér verdient dan dat.
 
Bij thuiskomst van de eigenares is Boris blij, druk en springerig en wil graag even aangehaald worden. Daarna is hij weer stil. Wanneer er visite komt is Boris blij, maar ook even waaks en blaft dan. Hij is wel snel weer stil en vraagt vervolgens om aandacht, door speeltjes aan te dragen. Boris maakt duidelijk onderscheid in 'gewoon' bezoek en bezoek dat hij graag mag. Bij mensen die hij graag mag zal hij enthousiast reageren. Door alle veranderingen in het gezin verdwijnt de rust bij Boris, als de eigenares weg gaat. In het verleden ging hij dan rustig op z'n plaats liggen, maar de laatste tijd wil hij ook wel eens afwijzend reageren als de eigenares weg gaat en gaat hij op onderzoek uit in het huis. Boris vindt het duidelijk niet erg prettig om veel alleen te moeten zijn.
 
Boris speelt graag, zowel met z'n eigenares als met speeltjes. Hij heeft daarvoor vaak 'vaste' tijdstippen, waarop hij z'n favoriete speeltjes (balletjes, flostouwen) aanbiedt in de hoop dat zijn uitnodiging tot spelen wordt geaccepteerd. Ook zwemt Boris graag en rent hij graag achter balletjes aan. Met z'n flostouw, dat hij heel tactisch op de voeten legt, nodigt hij mensen uit om te spelen.
 
Met teven heeft Boris geen problemen, maar naar andere reuen kan hij nog wel eens 'haantjesgedrag' vertonen, maar dat hangt ook af van het gedrag van de andere reu. Bij de uitlaatservice waar hij altijd mee ging, heeft het nooit tot echte problemen geleid, het blijft bij blaffen en een beetje stoer doen.
 
Boris kan uitvallen naar mensen met een afwijkend uiterlijk, zoals vrouwen met hoofddoeken of sluiers. Verder houdt Boris z'n eigenares altijd goed in de gaten als ze buiten zijn, blijft hij bij haar in de buurt en luistert hij goed naar commando's.
 
Het gedrag van Boris naar katten is wisselend, soms gaat hij er op af en soms blijft hij staan. Hij is in ieder geval niet gewend aan katten in huis.
 
Over de omgang met kleine kinderen is geen informatie beschikbaar, de eigen kinderen en de kinderen in de omgeving waren al wat ouder toen Boris in huis kwam. Boris is dus opgegroeid met pubers/tieners en dat gaat prima. Vrienden en vriendinnen van de kinderen beschouwt hij als eigen vrienden en vriendinnen.
 
Registratie & Identificatie
Boris beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.
 
Reden herplaatsing
Voor Boris wordt een nieuwe plek gezocht omdat hij na de scheiding en het vertrek van de beide kinderen te veel alleen thuis zit.
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Voor Boris zoeken we een nieuwe plek waar hij niet meer zoveel alleen thuis hoeft te zijn. Ervaring met het ras is geen must, maar is natuurlijk wel een pré.
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Boris zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid. 
 
Reactieformulier
Wanneer u denkt dat u Boris nog een geweldige tweede jeugd kunt bieden, verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons of van de huidige eigenares.
 
Entlebucher reu Boris 26-03-2009 005
 
Entlebucher reu Boris 26-03-2009 006
 
Entlebucher reu Boris 26-03-2009 004
 
 Entlebucher reu Boris 26-03-2009 001Entlebucher reu Boris 26-03-2009 003Entlebucher reu Boris 26-03-2009 002
 
 

© 2016 - Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske